Βιβλίο επισκεπτών  
Γράψτε ένα σχόλιο για αυτή την εγγραφή. Επιστροφή στο βιβλίο επισκεπτών | Διαχείριση
Υπογράψτε το βιβλίο επισκεπτών:
97) IP κατεγράφη  Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729) 
Σωκράτης Μαάνιαν 
Πόλη:
-
18.2.2010 16:35 IP: 193.92.173.100 Σχολιασμός

Οι ζωές μας εδώ μοιάζουν πολύ με τη ζωή ενός μωρού στα σπλάχνα της μητέρας. Για εννιά μήνες το παιδί αναπτύσσει αισθητήρια όργανα - μάτια, αυτιά, χέρια κτλ.- για να χρησιμοποιηθούν αργότερα σ’ αυτό τον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει εμείς ν’ αναπτύξουμε εδώ τις πνευματικές ικανότητες που χρειαζόμαστε για να προοδεύσουμε στους άλλους κόσμους του Θεού. Άρα, οι Μπαχάι αντιλαμβάνονται τη ζωή ως ένα είδος εργαστηρίου όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει και να τελειοποιήσει τις ιδιότητες που θα του χρειαστούν στην επόμενη ζωή. Φυσικά, δεν επιτυγχάνουμε το σκοπό μας μόνο με το να το σκεφτόμαστε. Πρέπει να εργαζόμαστε, να υπηρετούμε τους συνανθρώπους μας και να μοιραζόμαστε τη γνώση που αποκτούμε, με τους άλλους. Σε τελική ανάλυση, ο παράδεισος μπορεί να ειδωθεί εν μέρει ως μία κατάσταση εγγύτητας στο Θεό• κόλαση είναι μια κατάσταση απομάκρυνσης από το Θεό. Κάθε κατάσταση ακολουθεί ως μία φυσική συνέπεια των ατομικών προσπαθειών, ή της έλλειψής αυτών, για πνευματική ανάπτυξη. Το κλειδί για την πνευματική πρόοδο είναι να ακολουθεί κανείς το μονοπάτι που χαράσσεται από τις Φανερώσεις του Θεού. Πέραν αυτού, η ακριβής φύση της μεταθανάτιας ζωής παραμένει μυστήριο.

Στα πλαίσια αυτά οι ψυχές των ανθρώπων που έχουν αποβιώσει είναι πιο κοντά σε εμάς από ότι όταν ήταν εν ζωή, διότι σε αυτή την πνευματική κατάσταση δεν περιορίζονται από τα φυσικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε αυτή την ζωή όπως ο τόπος και ο χρόνος.

Τέλος στις Μπαχάι Γραφές κανείς συναντάει το παρακάτω απόσπασμα:
"Τα μυστήρια τα οποία δε γνωρίζει ο άνθρωπος σ' αυτόν τον γήινο κόσμο, εκείνα θα τα ανακαλύψει στον ουράνιο κόσμο και εκεί θα πληροφορηθεί για το μυστικό της αλήθειας. Πόσο μάλλον θα αναγνωρίσει ή θα ανακαλύψει τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόταν. Αναμφίβολα, οι άγιες ψυχές που έχουν αγνό μάτι και είναι ευνοημένες με διορατικότητα θα γνωρίσουν, στο Βασίλειο των φώτων, όλα τα μυστήρια και θα αναζητήσουν την γενναιοδωρία να πιστοποιήσουν την πραγματικότητα της κάθε μεγάλης ψυχής. Επιπλέον θα αντικρίσουν ολοφάνερα την Ωραιότητα του Θεού σ' εκείνο τον κόσμο. Θα βρουν επίσης όλους τους φίλους του Θεού, τόσο από τους περασμένους όσο και από τους πρόσφατους καιρούς, παρόντες στην ουράνια συνάθροιση."15

"Η διαφορά και η διάκριση μεταξύ όλων των ανθρώπων φυσικά θα γίνουν αντιληπτές μετά από τον αποχωρισμό τους απ’ αυτό το θνητό κόσμο. Αλλά αυτή η διάκριση δεν είναι σε σχέση με το χώρο, αλλά σε σχέση με τη ψυχή και τη συνείδηση. Διότι το Βασίλειο του Θεού είναι εξαγνισμένο από χρόνο και τόπο. είναι ένας άλλος κόσμος και άλλη πλάση. Αλλά στις άγιες ψυχές έχει υποσχεθεί η δωρεά της μεσολάβησης. Και γνώριζε με βεβαιότητα ότι στους θεϊκούς κόσμους οι ψυχικά αγαπημένοι θα αναγνωρίζουν αλλήλους, και θα αναζητούν την ένωση, αλλά την ψυχική ένωση. Επίσης μια αγάπη που μπορεί να είχε κάποιος για οποιονδήποτε άλλον δε θα ξεχαστεί στο κόσμο του ουράνιου Βασιλείου. Επίσης, εκεί δε θα ξεχάσεις τη ζωή που έχεις κάνει στον υλικό κόσμο."16

Συνεπώς πέρα από τις καλές πράξεις και τις προσευχές που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο όνομα τους για την πρόοδο της ψυχής τους, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και την βοήθεια τους.
]

Σωκράτης Μαάνιαν
18.2.2010
Σχόλια:
Όνομα:
 
Επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ